miercuri, 28 iunie 2023

Din nou la Băsești












Marți, 27 iunie 2023, am luat din nou drumul Băseștilor. Având în vedere faptul că se apropie momentul omagierii lui George Pop de Băsești, respectiv împlinirea a 188 de ani de la nașterea sa (1 august 1835), echipa formată din specialiști ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș (manager dr. Viorel Rusu, muzeografi Lucia Pop, Adrian Ciurcaș, conservator Zamfir Șomcutean), s-a deplasat la Casa Memorială „George Pop de Băsești” cu scopuri bine definite.
Astfel, în generoasa încăpere, în care „Bătrânul Nației” își primea altădată oaspeții, am amenajat un spațiu dedicat publicațiilor muzeului precum și a unor suveniruri, care, credem noi, vor fi pe placul vizitatorilor. În același context de mediatizare a personalității „Marelui Tribun” fotografiile (interior, exterior și împrejurimi) făcute la Casa memorială, precum și la Mănăstirea Greco-Catolică Băsești vor constitui fondul imagistic pentru viitoarele materiale editoriale preconizate de instituția muzeală.
La fel ca și în celelalte rânduri, deplasarea noastră la Băsești s-a finalizat cu interesante discuții, nu lipsite de noi informații, pe care le-am purtat cu oamenii locului.

Sursa https://www.facebook.com/profile.php?id=100009254816959

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu