marți, 1 august 2023

Azi comemorăm 𝟭𝟴𝟴 de ani de la nașterea politicianului și patriotului român 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗣𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗕𝗮̆𝘀𝗲𝘀̦𝘁𝗶

 


















"Gânduri de recunoștință și respect pentru sacrificiile înfăptuite de George Pop de Băsești, președintele Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, personalitate politică marcantă a istoriei noastre, azi, la Băsești, în cadrul evenimentului „188 de ani de la nașterea Bătrânului Nației, George Pop de Băsești”.

La Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Băsești am rostit rugăciuni de mulțumire pentru tot ceea ce înaintașii neamului au înfăptuit și rugăciuni pentru pacea sufletelor eroilor neamului.
Cu onoare, am depus o coroană de flori la bustul lui George Pop de Băsești, iar ulterior am vizitat ”Teiul Unirii”, locul în care se întâlneau George Pop de Băseşti, Vasile Lucaciu, Vasile Goldiş, Ioan Raţiu şi mulţi alţi patrioți români, pentru a discuta acțiunile care vizau împlinirea visului de veacuri, unirea tuturor românilor.
George Pop de Băsești a fost și va rămâne pentru veșnicie un mare patriot, un om dedicat țării și idealurilor semenilor săi. Un adevărat exemplu pentru toți cei de astăzi și pentru generațiile viitoare. Cinstirea memoriei marelui luptător pentru Unirea de la 1918 reprezintă o datorie sacră pentru fiecare dintre noi și mă bucur că am reușit să organizăm acest eveniment în onoarea Bătrânului Nației.
Mulțumesc lui Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, lui Ioan Călăuz, primarul comunei Băsești, precum și colegilor din cadrul Consiliului Județean Maramureș, reprezentanților Consiliului Județean Sălaj și Primăriei Băsești pentru susținerea și implicarea în organizarea acestui eveniment important. Împreună am reușit să aducem un adevărat omagiu marelui înaintaș al poporului nostru, George Pop de Băsești.
De asemenea, mulțumesc lui Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, parlamentarilor Călin Bota, Cristian Niculescu Țâgârlaș și Florin-Alexandru Alexe, lui Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, Virgil Jicărean, consilier al Sectorului Patrimoniu Sacru și Pictură Bisericească în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, preotului George Nicoară, consilier cultural în cadrul Episcopiei Greco-Catolice Maramureș, primarilor din Maramureș și Sălaj prezenți azi la Băsești și tuturor oamenilor din comunitate care ni s-au alăturat la manifestările din cadrul acestui eveniment de excepție.
Vizitați Casa Memorială George Pop de Băsești și veți descoperi un veritabil capitol de istorie românească!"
Sursa: Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu