În ceea ce priveşte grafierea prenumelui "patriarhului cauzei românești", Președintele Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, situația e ambiguă, acesta alternează între Gheorghe și George, sau între badea Gheorghe și badea George.
Lucrarea cu caracter biografic, scrisă de preotul profesor dr. Ioan Georgescu, intitulată “George Pop de Băseşti, 60 de ani de lupte naţionale ale românilor transilvăneni”, apărută la Oradea în Editura Culturală “Astra”, 1935, la care, pe lângă denumirea corectă din titlu, se fac referiri şi la genealogia familiei este clarificatoare. Mai mult, sub fotografia de la începutul cărţii se află semnătura olografă “George Pop de Băseşti”.
De asemenea, în lucrarea ce-i aparține, “Economia câmpului”, tipărită la Sibiu, în 1884, autorul se semnează George Pop de Băsești.
O altă pledoarie în acest sens e consemnată de George Băseșteanu, un fiu al satului Băsești, astfel: "George Pop de Băsești s-a născut în Băsești pe 1 august 1835, conform Matricolei confesionale completată de Biserica greco-catolică din localitate. La vremea aceea aceste registre aveau rolul de registre de stare civilă. Primul registru de la biserica din Băsești care s-a păstrat se găsește la Arhivele Naționale Maramureș din Baia Mare și începe cu anul 1831. Acest prim registru era împărțit în trei părți: botezuri, cununii, morți. În continuare începând cu 1858 au fost registre separate pentru fiecare categorie. Mai spun că începând cu anul 1895 Imperiul introduce Registre de stare civilă completate de primării. O hârtie de foarte bună calitate și care a rezistat nealterată timpului.
Atașat vedeți în fotocopie înscrisul din Matricola confesională 1831-1858 unde este consemnată nașterea lui George Pop.
De reținut că numele de botez este scris Georgius. Asta poate fi sau nu și un răspuns la o controversă care se mai poartă dacă a fost George sau Gheorghe."
În concluzie, prenumele corect al “Bătrânului Nației” este GEORGE! o